Dvorska događanja

Dvorac Rajhenburg

Posavski muzej Brežice

Galerija Božidar Jakac

Dvorac Podsreda

Dvorac Sevnica

Dvorac Mokrice

Mokrice, 17. travnja 2019.

Na današnjoj 3. konferenciji za novinare neformalne udruge dvoraca Posavja, u dvorcu Mokrice su predstavnici šest dvoraca - Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, koja upravlja nekadašnjim samostanom u Kostanjevici na Krki, Kozjanski park, koji upravlja dvorcem Podsreda, Kulturni centar Krško, koji upravlja dvorcem Rajhenburg, KŠTM Sevnica, koja upravlja dvorcem Sevnica, posavski muzej Brežice, koji upravlja dvorcem Brežice i Termama Čatež, koje posjeduju dvorac Mokrice - predstavili aktivnosti protekle, ali i tekuće godine.


Glavna aktivnost na koju su predstavnici, koji su aktivno uključeni u projekt umrežavanja, najviše ponosni je pokretanje zajedničke WEB-PREZENTACIJE. Njezin je cilj povećati prepoznatljivost tih zajedničkih i pojedinačnih priča „Dvoraca Posavja“, kako lokalno, tako i globalno po svijetu, zato se već tijesno povezuju sa Slovenskom turističkom zajednicom i njezinim predstavništvima u inozemstvu.


Pozvani ste na virtualnu šetnju dvorcem u slovenskoj inačici, koja je dostupna na gradoviposavja.si i u engleskoj inačici na castlesofposavje.com .